Artikler fra Thu Tre

Fargeendringer i parkett

Fargeendringer og fargevariasjoner i parkett

Parkett er et naturprodukt laget av tre. Når parkettbordene pakkes ut av pakkene utsettes de for naturlig lys for første gang etter at de ble produsert på fabrikken.

herregardsveien 18
Parkett er et naturprodukt laget av tre. Når parkettbordene pakkes ut av pakkene utsettes de for naturlig lys for første gang etter at de ble produsert på fabrikken.

Parketten går da inn i en såkalt modningsprosess og vil gradvis endre farge. Dette er en helt naturlig prosess og man vil se den største endringen de første 6 mnd etter at gulvet er lagt. Dette er ingen feil, men er helt naturlig for treverket.

Det er derfor ikke å anbefale at man i de første månedene etter at gulvet er lagt legger tepper eller andre heldekkende gjenstander over gulvet. Dette vil gi en fargeforskjell mellom det gulvet som ligger åpent i naturlig lys, i forhold til det som er tildekket. Legger man evt et teppe el.lign når gulvet er nylagt, vil det bli fargeforskjell i gulvet. Det er heldigvis en enkel sak å få jevnet dette ut igjen da man bare lar den delen av gulvet som har vært tildekket ligge åpent å bli eksponert for lys i en periode. Fargen i gulvet vil da bli helt jevn igjen.

Når man produserer og overflatebehandler et parkettgulv, kan det mellom de forskjellige produksjonene og batch numrene være nyanseforskjeller i fargen. Dette gjelder spesielt for gulv som er innfarget med forskjellige farger. Fargespillet kan også variere noe i fra pakke til pakke og en anbefaling er da at man åpner flere pakker om gangen før leggingen begynner. Man kan da mikse bord om hverandre å skape et flott naturlig fargespill i gulvet. Åpner man derimot kun en og en pakke, kan man få mer markerte felter der noen kan være lyse, mens andre noe mørkere
Uavhengig om gulvet har forskjellige batch numre eller ikke, vil vi alltid anbefale at flere pakker åpnes og sorteres når man legger gulvet. Treverket er jo også varierende i fargen fra naturens side. Selv etter overflatebehandlingen, vil dette være en del av parkettens naturlige utseende. Når man velger seg ut et nytt gulv ut i fra en liten prøve eller et bilde, må man være obs på at disse kan avvike noe i forhold til hva det endelige sluttresultatet vil bli. Et bilde tatt i studio med studiolys kan gi et annet litt annet lysforhold i gulvet i forhold til hva virkeligheten viser. En god regel er da at man både sjekker ut håndprøver og bilder og om mulig besøker en forhandler som har utstilling. Vi ønsker deg lykke til med ditt nye parkettgulv. - See more at: http://sagaparkett.no/verdt-vite/verdt-vite-om-valg-av-produkt/fargeendringer-og-fargevariasjoner-i-parkett#sthash.EZyrc2t4.dpuf
Tilbake »

Aktuelle saker

27.05.2016

Overflatebehandling av terrassebord

Les mer »
19.06.2015

Fargeendringer og fargevariasjoner i parkett

Les mer »
19.06.2015

Knirker gulvet ditt? Vi forteller deg hvorfor

Les mer »
19.06.2015

Gode vinduer reduserer varmetapet i boligen

Les mer »
19.06.2015

Test dine vinduer

Les mer »