Knirker gulvet ditt? Vi forteller deg hvorfor

Noen ganger knirker tregulv når man går på det. Lyden kommer når trefibre i gulvet gnis mot hverandre.

shutterstock 336973457
Hva betraktes som feil?
  • Såkalte "stress-lyder", dvs lyder eller knitring som sporadisk dukker opp gjerne etter at gulvet har fått ligge i ro noen timer. Disse oppstår når man går over gulvet, men er borte når man like etterpå går tilbake samme vei. Dette anses ikke som en feil, men er en naturlig del av et tregulvs karakter.
  • Knirk eller spraking som høres hver gang man belaster gulvet, som oppstår over en større del av gulvet eller nøyaktig over den delen man alltid går, betraktes som feil men ikke nødvendigvis feil med produktet.

Hvorfor knirker gulvet?


Ikke produktrelaterte: Vedvarende knirking eller knitrende lyd kan skyldes ujevnt undergulv, bevegelse i undergulv, bruk av for mykt skum eller lignende. Kort sagt, ikke rett eller stabilt nok.

En annen årsak kan være fordi gulvet er fastlåst i vegg eller andre faste installasjoner, gulvet ligger i press på grunn av for liten eller ingen ekspansjonsfuge eller at gulvet ligger sammenhengende gjennom flere rom.

Gulvet kan også bli påvirket av en høy relativ fuktighet i luften som fører til at bordbreddene utvider seg og da gnisser mot hverandre. Er det varme i undergulvet og det ligger flere varmesoner under den samme gulvflaten, kan dette også gi stress i treverket og knirk. 

Produktrelaterte: En svært sjelden årsak kan være feilfrest profil eller for mye voks i profilen.
Tilbake »

Aktuelle saker

27.05.2016

Overflatebehandling av terrassebord

Les mer »
19.06.2015

Fargeendringer og fargevariasjoner i parkett

Les mer »
19.06.2015

Knirker gulvet ditt? Vi forteller deg hvorfor

Les mer »
19.06.2015

Gode vinduer reduserer varmetapet i boligen

Les mer »
19.06.2015

Test dine vinduer

Les mer »