Test dine vinduer

Har du lavenergivindu? Ved hjelp av en lighter eller et stearinlys er det mulig å finne ut om du har en-, to- eller trelags rute.

revestien 0340 1
Slik gjør du: 

Tenn lighteren eller et stearinlys og hold den mot glasset, helst når det er mørkt ute, eller mot en mørk bakgrunn. Noen ganger må man for å være sikker sjekke ruten fra begge sider. Se på skrå inn mot ruta. Har du tolags rute vil du se et speilbilde av fire flammer, to og to i glasset. Hver glassoverflate gir speilbilde av en flamme.

Dersom en av flammene har en annen farge enn de øvrige, er det sannsynlig at du har et energiglass. U-verdien på glasset vil da være 1,8 eller bedre (lavere). En rute uten belegg har U-verdi 2,8 eller høyere. Har du trelags rute vil du se speilbilde av 6 flammer, to og to. Dersom en av flammene har en annen farge vil du trolig ha en trelagsrute med et belegg og U-verdi 1,5 eller lavere.

Har du en moderne trelagsrute vil du se at to flammer har en annen farge og U-verdien vil da være 1,1 eller lavere. En trelagsrute uten belegg har U verdi 1,9 eller høyere.
Tilbake »

Aktuelle saker

27.05.2016

Overflatebehandling av terrassebord

Les mer »
19.06.2015

Fargeendringer og fargevariasjoner i parkett

Les mer »
19.06.2015

Knirker gulvet ditt? Vi forteller deg hvorfor

Les mer »
19.06.2015

Gode vinduer reduserer varmetapet i boligen

Les mer »
19.06.2015

Test dine vinduer

Les mer »